Verrassingen op moederdag

Verrassingen! Vind jij dat leuk?

Hou jij van verrassingen? Ik eigenlijk niet zo heel erg. Vorige week zondag was het Moederdag. Dylan had een leuk kadootje gemaakt op school. Wat het was wilde hij niet zeggen. Hoe hard ik ook mijn best deed. Hij kreeg er juist meer lol in om het niet te zeggen. Ik ben er toen maar meegestopt, want het had toch geen zin.

Hoe komt het toch dat veel gevoelige mensen niet tegen verrassingen kunnen? Dat leg ik hieronder uit. Lees je mee?

Moederdag

Op school had Dylan iets leuks gemaakt voor Moederdag. Vorig jaar kon hij het geheimpje nog niet voor zich houden, maar dit jaar wel. Door de vakantie lag het cadeau natuurlijk al een week in huis, dus ik had gedacht dat hij het op een gegeven moment wel zou zeggen. Helaas was dit niet het geval. Hij vond het alleen maar leuk om er geheimzinnig over te doen. Het was immers een verrassing voor mij. 😉

Ook had hij met Jeroen nog een plannetje voor die dag verzonnen. Dat wilde hij me ook nog even vertellen. Gewoon om me lekker te klieren dat hij met papa een geheimpje had.

Bij verrassingen heb ik geen controle

Verrassingen op moederdag

Toen ik steeds vroeg wat hij nou op school had gemaakt vroeg Dylan me wat de reden was dat ik eigenlijk niet van verrassingen hield. Ik vond dat zo’n mooie en bijzondere vraag. Ik moest daar zelf ook even over nadenken. Waarom wil ik eigenlijk zo graag weten wat hij gemaakt heeft. Eindelijk ging het kwartje vallen. Ik had er geen grip op. Iets wat een valkuil is voor veel gevoelige mensen. Ze vinden het lastig om de controle los te laten. Ik had geen controle over wat er in het kadootje zat. Doordat ik dat niet wist ging ik malen. Gedachtes kwamen op in de zin dat ik bang was dat ik het cadeau niet leuk zou vinden. Het sloeg natuurlijk helemaal nergens op, want alles wat jouw kind maakt vind je toch wel mooi.

Door verrassingen komt de angst voor het onbekende ook naar boven

De controle willen hebben heeft eigenlijk met angst voor het onbekende te maken. Je hebt geen grip meer op de situatie. Daardoor weet je niet wat er kan gebeuren. In je hoofd komen allemaal doemscenario’s voor. Iets waar wij gevoelige mensen erg goed in zijn is negatief denken. Dat heeft vaak te maken met ervaringen uit het verleden, maar ook doordat onze hersenen zo snel werken. We zien gewoon zoveel mogelijkheden, dus ook de negatieve mogelijkheden. Als je ervoor kiest om naar de angst te luisteren, dan zul je ook alleen de negatieve mogelijkheden zien. Juist als je er voor kiest om niet naar jouw angst te luisteren, zal je zien dat je ook de positieve mogelijkheden ziet.

Ik besloot om de controle los te laten

Verrassingen op moederdag

Ik besloot om niet meer naar het negatieve te gaan luisteren. Ik ging de controle loslaten en ik zag wel wat er zou gebeuren. Juist door die keuze te maken, merkte ik dat ik veel meer zin kreeg in moederdag. Ik werd daardoor ook niet overvallen door dingen. Ik had nu ruimte in mijn hoofd om er voor te zorgen dat ik er echt van kon gaan genieten. Zo had ik alvast mijn ontbijt klaargemaakt. Kon ik dat alvast eten, want ik kan heel chagrijnig worden als ik niet op tijd eet. Zo kon ik toch ontbijt op bed krijgen en kon ik er ook van genieten. Dylan wil altijd heel graag ontbijt op bed. 😉

Ik heb een leuke Moederdag gehad. Dylan vond het ook erg leuk om mij te verrassen met de cadeaus. De cadeaus waren ook erg leuk. De zaadjes hebben we inmiddels geplant. Ben benieuwd wat er uit komt, want dat wist Dylan ook niet.

Juist door de controle los te laten kon ik extra genieten. Kon ik vol verwondering naar alles kijken.

Wil je op deze blog reageren? Dat zou ik erg leuk vinden. Dat kan door een berichtje hieronder achter te laten of me te mailen. Je mag me ook via Instagram of Facebook een DM sturen.

Enjoy HSP Training CTA
https://enjoyhsp.nl/hsp-training/