Over Lisette

Ik ben Lisette Lagendijk-Pas, woonachtig in Heerde op de Veluwe. Ik ben getrouwd met Jeroen en samen hebben we een prachtzoon.

Anders dan anders

We liepen met onze zoon tegen een aantal dingen aan. Vanaf de geboorte hadden wij al het gevoel dat hij “anders” was. Zo wilde hij alleen maar in zijn eigen bed slapen en niet bij anderen.
Als ik wilde stofzuigen moest Jeroen met hem weg, omdat we anders een kind hadden die helemaal overstuur raakte.

Hoogsensitief

Ook was hij altijd superlief bij anderen, maar zodra hij één van ons zag begon hij te huilen en werd hangerig. Dat zorgde er vaak voor dat ik begon te twijfelen of ik wel een goede moeder was. Zeker ook door de ongevraagde adviezen. Of dat ik zag dat het bij andere moeders allemaal wel vlekkeloos leek te gaan.

Hij bleek hoogsensitief te zijn. Dat was de reden waarom de dingen allemaal net iets anders gingen dan bij de andere kinderen. We zochten hulp en al vrij snel viel er een kwartje, ik bleek zelf ook hoogsensitief te zijn.

Mijn achtergrond ligt in de financiële wereld. Ik was alleen snel uitgekeken op mijn werk. Er ontbrak steeds iets. Dit heb ik eigenlijk altijd al gehad. Ik ging dan ergens vol voor en op een gegeven moment was de uitdaging weg en vond ik er niks meer aan. Gek werd ik hiervan. Ik snapte maar niet waarom ik zo snel was uitgekeken……

Waarom ben ik HSP coach geworden?

Ik heb mijn hele leven al geworsteld met het idee dat er iets “mis” was met me.

  • Ik was snel moe.
  • Ik kon exploderen om de kleinste dingen.
  • Ik voelde me met verjaardagen vaak alleen. Ik vond het lastig om over alledaagse dingen te praten.
  • Ik kon ook 's nachts vaak de gesprekken van overdag weer opnieuw voeren in mijn hoofd met nu wel de juiste woorden.

Ik ben zelf ook hoogsensitief

In 2018 kwam ik er door een burn-out achter dat ik de mooie eigenschap hoogsensitiviteit heb. Ik ben me toen gaan inlezen wat het nou precies is. Op dat moment ervaarde ik alleen nog maar de nadelen ervan.

Door er mee aan de slag te gaan leerde ik hoe ik het beste om kan gaan met deze mooie eigenschap. Hierdoor vielen er ook veel puzzelstukjes op zijn plek. Nog steeds heb ik vaak een o-ja-moment en valt er weer een stukje op zijn plek.

Lisette Lagendijk-Pas, HSP-coach voor rust binnen jouw HSP-gezin

Spiegelkind

Voornamelijk door onze zoon kwam ik erachter. Onze hoogsensitieve zoon hield ons vaak een spiegel voor en ik herkende dingen bij hem die ik vroeger ook had meegemaakt. Dat wilde ik niet voor hem.

We zijn toen gaan zoeken hoe we hem konden begeleiden om de mooie en vrolijke jongen te blijven in deze maatschappij. In het reguliere circuit kwamen we niet veel verder. Het was eerder frustrerend dan dat het echt hielp.

Mijn inspiratie voor Enjoy HSP

Door zijn mooie en positieve kijk op het leven ben ik geïnspireerd geraakt om hier wat mee te gaan doen. Ik ben een opleiding gaan volgen tot hsp-coach. Zo is Enjoy HSP ontstaan. Later ben ik nog de verdiepende opleiding Trainer & Coach school HSP van Natuurlijk Floor gaan doen.

Mijn missie

Graag wil ik jou, als ouder, helpen bij het creëren van rust binnen jullie HSP-gezin.

Enjoy HSP!

Hoe kan je een moeder/vader zijn zonder dat het steeds een strijd moet zijn. Zonder steeds dat schuldgevoel te hebben of jezelf te moeten verdedigen naar de buitenwereld toe.

Ik wil graag samen met jou het pad bewandelen om er de positieve kant van te gaan zien. Dat je kind mag zijn wie hij/zij is. Dat die rust binnen jullie HSP-gezin er gaat komen. Dat je weet wat jullie als gezin nodig hebben.

HSP-coach Lisette Lagendijk voor meer rust binnen jouw HSP-gezin

Volg je mij al op social?