Meest recente blog

Wat is dat school geven toch zwaar!

“Pff, we moeten zoveel doen voor school. Het is echt niet te doen hoor!” “Hoe doet de juf dat toch? Bij mij doet ze niks, maar op school doet ze precies wat de juf zegt. Hoe kan dat toch? En als ik zeg dat het niet voor school is dan...

En we mogen weer thuisonderwijs geven! Yoeppie! of niet?

Deze week mochten we weer beginnen met het geven van thuisonderwijs. Voor de kerstvakantie hebben wij ook al een paar dagen onderwijs gegeven. Gewoon omdat Dylan dat graag wilde, maar het kan heel goed dat jij hebt besloten om het thuisonderwijs uit te stellen tot na de kerstvakantie. Groot gelijk....

5 Boeken die ons helpen bij hoogsensitiviteit

Ik krijg vaak de vraag welke boeken ik zou aanraden om te lezen als je meer wilt weten over hoogsensitiviteit. Dat is natuurlijk heel erg persoonlijk. Ik weet ook dat er ontzettend veel boeken over HSP zijn en dat je misschien daardoor door de bomen het bos niet meer ziet....

Dan is de 2e lockdown een feit!

Pff wat is het toch weer even schakelen die lockdown zeg! We hadden een paar dagen nodig om te wennen aan het ritme. Vooral het weten wat jouw grenzen zijn en die ook handhaven, was even een puzzel. Vorige week maandag kon je de spanning voor de lockdown al goed...

Bijna Kerstvakantie

Het is bijna Kerstvakantie. Misschien verlang je wel ontzettend naar de vakantie. Even lekker niks en uitrusten. Nou wij zijn er echt zo ontzettend aan toe. We zijn allemaal moe We zijn allemaal moe. Moe door de spanning van Sinterklaas, Corona, de dagen die korter worden. De structuur die weg...

Voel jij je verplicht om je te verantwoorden na een keuze?

Ken ook jij het gevoel dat je je steeds moet verdedigen naar anderen toe als je een keuze hebt gemaakt? Zeg je een keer nee en dan moet je nog helemaal gaan uitleggen waarom je nee zegt. Dat kan best irritant zijn. Soms ben je dan misschien wel geneigd om...

Dan ineens heb je tijd voor jezelf

Van de week vertelde een klant dat ze door te plannen nu tijd voor zichzelf had. Ze wist alleen niet zo goed wat ze dan moest doen. Ze had ineens tijd voor haarzelf, maar het voelde zo onwerkelijk aan. Ze ging dan maar dingen verzinnen om te doen. Die tijd...

Waarom is het soms zo lastig om de discipline te blijven houden?

“Jeroen, wil je me helpen onthouden dat ik om 19:00 mijn mobiel weg leg? Ik merk dat ik even weer hulp nodig heb om me er aan te houden.” Mijn discipline is een beetje weg. Door vermoeidheid heb ik niet altijd de discipline om mijn mobiel op tijd weg te...

Hoe bepaal jij nou eigenlijk jouw grens?

“Jeroen, je moet me NU gaan helpen. Ik kan ook echt alles zelf doen hier!” Van het weekend stonden we op het punt om op bezoek te gaan. Alleen moest er nog van alles gebeuren. De heren zaten in mijn ogen te niksen. Iets met over mijn grens aan het...