Meest recente blog

Die zonnebril kan wel af, de zon is er niet!

“Het regent hoor!” Of “Het is avond, die zonnebril kan nu echt wel af.” Dit zijn een paar van de opmerkingen die ik krijg als ik met mijn zonnebril op loop. Soms zeggen ze er niks van, maar kijken ze me raar aan. Vroeger deed ik niet zo snel een...

De strikdiploma van Dylan en mijn weerstand

Begin april stuurde de juf van Dylan een berichtje dat ze de kinderen had uitgelegd hoe ze hun veters kunnen strikken. De kinderen mochten op voor hun strikdiploma, zodra ze kunnen strikken. Tegen het oefenen zag ik erg op. “Zou hij het wel van me willen aannemen. Heb ik wel...

Er komen steeds meer versoepelingen! Ben jij er klaar voor?

Ben jij klaar voor meer versoepelingen door de overheid? Of geeft het juist stress? Bij jou of jouw kind? Dat je bijvoorbeeld weer meer naar het werk moet gaan, dus meer prikkels. Of dat jouw kind toch volledig naar de middelbare school moet gaan. Het is heel normaal als je...

Verrassingen! Vind jij dat leuk?

Hou jij van verrassingen? Ik eigenlijk niet zo heel erg. Vorige week zondag was het Moederdag. Dylan had een leuk kadootje gemaakt op school. Wat het was wilde hij niet zeggen. Hoe hard ik ook mijn best deed. Hij kreeg er juist meer lol in om het niet te zeggen....

De meivakantie. Wat was deze vakantie genieten zeg!

Voor de meesten is de meivakantie alweer voorbij. Natuurlijk is er vanaf morgen een lekker lang weekend door Hemelvaart. Wij hebben deze week ook nog vakantie. Zelf was ik alleen vorige week vrij. Deze week moet ik ook gewoon weer werken in loondienst. Wat heb ik genoten afgelopen week. Dat...

Durf jij hulp te vragen? Of doe jij het liever zelf?

“We redden ons prima. Bedankt voor het aanbod.” Dit was jarenlang ons antwoord als iemand ons hulp aanbood nadat Jeroen was geopereerd. Hetzelfde zie ik ook vaak bij gevoelige mensen. Hulp geven kunnen ze als de beste, maar zelf hulp vragen willen ze vaak niet. Het is niet nodig. Waar...

Waarom begroet hij me niet?

Heb je dat ook weleens? Dat iemand wat tegen je zegt en dat je er meteen een conclusie aan vast hangt? Vaak is zo’n aanname niet eens een juiste. Dat een bekende bijvoorbeeld op straat geen gedag zegt. Dat je dan de conclusie trekt dat die persoon je niet mag....

Boekentip! Hoogsensitief ouderschap

Ik had al veel goede verhalen gehoord over het boek Hoogsensitief ouderschap van Bieke Geenen. Ik was er erg nieuwsgierig naar geworden. Kijken hoe zij het hoogsensitief ouderschap ervaart. Ik heb het boek gekocht en ben het gaan lezen. Nieuwsgierig wat ik van het boek vond? Lees dan snel verder....

Waarom schrikt mijn kind toch zo van harde geluiden?

Heb je dat ook wel eens dat jouw kind uit het niets begint te huilen, omdat er ineens een straaljager overvliegt? Of als jij een harde stem opzet? Vind je ook dat jouw kind wel erg overdreven reageert op jouw harde stem? Dylan kan ook zo reageren als wij een...

Wat is toch de reden dat mijn kind liegt?

“Dylan heb je de lamp op je kamer uitgedaan?” Volgens hem wel, maar ik weet toevallig dat de lamp niet uit is. Ik vraag hem nog een keer of hij heel zeker is dat de lamp uit is als ik ga kijken. Hij rent naar boven om de lamp uit...