De 1e zwemles van Dylan

De eerste zwemles van Dylan

YES!πŸŽ‰πŸŽ‰ Ik mag eindelijk naar zwemles! Zo werd Dylan vorige week dinsdag wakker. Hij moest alleen nog even naar school, maar dat was bijzaak. Hij ging nu echt leren zwemmen. Volgens hem is hij met de zomervakantie klaar. Ik ben benieuwd. πŸ˜‰

Was Dylan aan het eind van de dag nog zo enthousiast? Hoe hebben wij hem eigenlijk voorbereid op de eerste zwemles? Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder, daar leg ik het je uit.

De persconferentie

In het weekend voor de persconferentie van 8 maart lekte het al uit dat het zwemmen weer zou gaan beginnen. We hadden al bericht gehad van de zwemschool dat Dylan mocht gaan beginnen met zwemmen zodra het mocht van de overheid. We wisten dus in het weekend al bijna zeker dat Dylan zou gaan beginnen met zwemmen.

De voorbereiding naar zwemles

Toen we zeker wisten dat hij mocht gaan beginnen met zwemles hebben wij dat die maandag tegen hem gezegd, omdat hij de persconferentie ook aan het kijken was. Ik had me voorbereid op honderden vragen, maar die bleven uit. Zijn reactie was zo mooi en puur.

β€œYES! Ik ga eindelijk leren om zonder bandjes te zwemmen!”

We dachten dat we snel klaar waren met de voorbereiding

De 1e zwemles van Dylan

Die reactie had ik zelf eigenlijk helemaal niet verwacht, dus we waren vrij snel klaar met onze voorbereiding zou je denken. Het weekend erop kwamen wel langzaam de vragen. We hebben toen op internet het hotel opgezocht en ook het zwembad. Zo was voor hem duidelijk hoe het allemaal eruit zag. We waren ook eerlijk als we geen antwoord wisten op zijn vraag.

Eindelijk breekt de dag aan dat hij naar zwemles mag.

Via het planbord telde Dylan de dagen af. Dinsdagmorgen werd hij heel enthousiast wakker, maar vlak voordat hij naar school ging kwamen toch weer de vragen. Door tijdgebrek konden we niet de foto’s laten zien, maar wel de herinnering ophalen. Dat gaf hem genoeg geruststelling om naar school te gaan.

De rit er naar toe

De 1e zwemles van Dylan

Toen Dylan uit school kwam merkte ik dat ik zelf erg zenuwachtig was. Dat heb ik ook richting hem benoemd. Op deze manier wist hij dat wat hij voelde van mij was en niet dat hij zenuwachtig is. Ik heb nog even getekend voor hem wat straks de bedoeling is. Dat we eerst uitleg krijgen voor het hotel en dat daarna papa met hem mee naar binnen gaat. Mama zal dan buiten door het raam kijken. Hij kon dan met zijn duim aangeven hoe hij zich voelt.

Dat was voor hem voldoende zekerheid om aan de les te beginnen. Die duim heb ik trouwens pas heel laat gezien. Hij was zo druk bezig met alle indrukken.

Wat is eigenlijk de reden dat wij voor dit zwembad hebben gekozen?

De 1e zwemles van Dylan

Dylan overprikkeld heel erg op horen. In een gewoon zwembad is altijd ontzettend veel kabaal. Vaak zijn er meerdere groepen die les krijgen. Dit leidt alleen maar af voor hem. We hebben dus goed gekeken wat voor hem het beste zou werken. In het hotel is maar 1 zwembad en dus ook maar 1 groep die les krijgt. Dat was voor ons de reden om hem hier aan te melden. We waren er gelukkig op tijd bij, want er is een wachtrij van bijna 2 jaar. Dit hadden wij er graag voor over.

Hij was nog steeds enthousiast na de eerste zwemles

Na de les kwam hij vol enthousiasme vertellen wat hij allemaal had gedaan. Ik gaf hem wat te eten en te drinken om te ontprikkelen. Ondertussen kleedde ik hem aan, want daar was hij te overprikkeld voor. Hij heeft de hele autorit naar huis gepraat. Dit is voor hem een manier om ook te ontprikkelen.

Na het avondeten ging hij nog even onder de douche. Pas toen werd hij rustig en kwam de vermoeidheid. Het aftellen naar de volgende les was al weer begonnen.