Eerst ontbijten Of eerst wassen een aankleden

Eerst ontbijten? Of eerst wassen en aankleden?

“Mam, gaan we nu ontbijten? Ik heb zo’n honger!”. Dit is vaak het eerste wat Dylan zegt als ik op zijn kamer kom ‘s-morgensvroeg. Hij is zo’n vroege vogel dat hij al een poos op zijn kamer aan het spelen is voordat ik mijn bed uitkom. Hij mag dan lekker spelen totdat het 7:00 is, dan mag hij naar me toe. Vaak zit hij zo lekker te spelen, dat hij de tijd vergeet en ik naar hem toe ga.

Ik vond dat we eerst moesten wassen en aankleden en dan pas ontbijten

Vroeger vond ik altijd dat we ons eerst moesten wassen en aankleden voordat we gingen ontbijten. Dit was echt een strijd op de vroege ochtend met Dylan. Dylan wilde helemaal niet eerst wassen en aankleden. Hij had trek en wilde eerst eten. Het wassen en aankleden gebeurde pas na heel veel strijd. Dat koste me echt zoveel energie en ook tijd. Toen had ik nog niet door dat het me zoveel energie koste.

Ik was al moe voordat ik naar mijn werk ging

Vaak ging ik dan al moe naar mijn werk toe en dan moest de dag nog beginnen. Hetzelfde gold natuurlijk ook voor Dylan. Hij ging al overprikkeld naar de peuterspeelzaal of de oppas toe.

Ik ging eens proberen om eerst te ontbijten

Iemand gaf me de tip om eens te proberen om eerst te ontbijten en daarna pas te wassen en aankleden. Toen ik dat deed was ineens de strijd weg. Het ging allemaal zo makkelijk. Ik merkte zelfs bij mezelf dat ik veel meer kon hebben, als ik eerst even wat had gegeten. Wat een uitkomst was dat.

Eerst ontbijten Of eerst wassen een aankleden

Ik wist helemaal niet dat ik eigenlijk ook een ochtendhumeur had

Als ik aan iemand denk met een ochtendhumeur, dan mag je gewoon echt niet tegen die persoon praten. Die moet eerst even rustig wakker worden en zijn ding doen. Op een gegeven moment merk je dan wel wanneer je kan praten tegen die persoon.

Als ik wakker ben, dan ben ik ook wakker. Ik kan dan meteen gaan praten en kletsten. Pas toen we eerst gingen ontbijten, merkte ik dat ik zelf ook een ochtendhumeur heb. Ik kan hem alleen goed verbloemen. Je kan prima tegen me praten, als je maar niet te lastig doet. ????

Bij gevoelige kinderen is de bloedsuikerspiegel heel erg gevoelig

Als je bloedsuikerspiegel laag is, wordt je chagrijnig, heb je vaak een kort lontje. Eigenlijk heb je gewoon trek en moet je wat eten. Juist bij gevoelige mensen is ook de bloedsuikerspiegel ontzettend gevoelig. Je hebt daarom gedurende de dag ook vaak eerder trek.

Soms helpt eten naast het bed en soms helpt het om aan tafel te ontbijten

Bij sommige gevoelige kinderen zie je ’s morgens niet dat ze trek hebben en bij anderen juist wel. Het is daarom goed om uit te proberen wat werkt. Soms kan het helpen om een cracker naast hun bed te leggen. Als ze wakker worden, kunnen ze meteen wat eten. Bij anderen helpt hebt om gewoon eerst aan tafel een broodje te gaan eten. Voor Dylan helpt het al als we gewoon beneden gaan eten.

Kijk wat werkt voor jouw gevoelige kind

Door te gaan kijken wat het beste werkt voor jouw gevoelige kind zal je merken dat het in de ochtend al een stuk relaxter gaat.

Het voordeel is ook dat jullie batterijen minder leeg zijn

Het voordeel van eerst eten is dat er ’s morgens minder strijd is. Het grootste voordeel vind ik zelf dat doordat er minder strijd is Dylan ook een stuk relaxter naar school gaat. Hij kan zich daardoor ook beter concentreren op school.

Voor mezelf vind ik het grote voordeel dat ik relaxter naar mijn werk ga en daardoor me ook beter kan concentreren.

CTA Enjoy-gesprek gezin