Dit zeggen anderen

Review Enjoy HSP Traject

Ik liep voornamelijk tegen mijzelf aan.

Ik snapte mijzelf niet en was veel te hard voor mezelf. Ik had last van een laag zelfbeeld en faalangst. Ik was al bekend met HSP, maar nog niet hoe ik daar mee om moest gaan.

Het meest waardevol vond ik de waarom-vraag. Ik kon mijzelf eindelijk accepteren wie ik ben. Dat voelde als een hele oplichting.

Lisette heeft een goede balans in, wanneer ik een (figuurlijke) schop onder de kont nodig had en wanneer ik gewoon even de tijd nodig had om bij te komen van alles. Ik voelde me gehoord en begrepen.

Ik raad Lisette zeker aan, want het traject heeft me zoveel goed gedaan. Dat wens ik iedereen toe.

Joke van Gelder

HSP, geen kinderen

Ik leerde mezelf te accepteren

Ik wist nog niet zoveel van HSP af, maar ik herkende wel een aantal dingen bij mezelf, zoals dat ik sterk op prikkels van buitenaf reageer. Door dat te leren accepteren bij mezelf kan ik er beter mee omgaan. En dat ik het niet meteen goed hoef te doen, maar stap voor stap. Lisette heeft me daar goed bij geholpen doordat ze herkende waar ik tegen aanliep. En samen met mij te kijken naar hoe ik daarmee om kan gaan. Meest waardevol waren de wandelingen en het begrip dat Lisette heeft. Ik zou haar daarom aanraden bij andere HSP-ers. Het was fijn om met Lisette samen te werken.

Bertine Kamphuis

HSP, geen kinderen

Review Enjoy HSP Traject
Review Enjoy HSP Traject

Voordat ik bij Lisette kwam, negeerde ik de overprikkeling signalen volledig.

Ik negeerde het feit dat ik ook hooggevoelig ben compleet. Vaak was ik hard voor mezelf en drukte mezelf door mijn eigen grenzen heen. Met alle gevolgen van dien. Ik herkende de signalen niet en was ver verwijderd van mezelf.

Naast de behandeling van mijn psycholoog miste ik iemand die ervaring heeft met HSP zijn. Die weet hoe het voelt en door mij heen prikt.

Lisette kon ik niet voor de gek houden. Ik kan nu beter mijn grenzen aangeven en ben een stuk minder snel overprikkeld, maar ook mijn kinderen zijn mindere overprikkeld. Ik weet nu eerder in te grijpen, waardoor de boel minder escaleert.

De coachsessies op de heide heb ik als heel prettig ervaren. Lisette is een open persoon en je kan makkelijk met haar praten.

Ik raad zeker aan om een traject bij Lisette te gaan volgen. Ik vond het meest waardevol dat Lisette me steeds een spiegel voor hield en me daardoor weer terug naar mezelf bracht.

Judith Breman

Moeder van 4 hoogsensitieve kanjers

Ik begrijp mezelf en zoon een stuk beter

Ik heb het Enjoy-traject van Lisette als heel prettig ervaren. Je kan werkelijk over alles met Lisette praten, zowel over jouw HSP, je kind(eren) maar bijvoorbeeld ook hoe dat gaat op je werk of met je eigen bedrijf. Omdat Lisette deelt over waar zij tegen aan loopt, zie je snel mogelijkheden hoe je situaties thuis kan aanpassen. Ook deelt ze modellen en begrippen, welke mij in staat stelden om situaties "om te denken". De gemaakte aantekeningen pak ik er nog vaak genoeg bij als ik merk dat ik toch weer negatieve patronen ontdek in de communicatie thuis.

Ik begrijp mijzelf en zoon een stuk beter dankzij de coaching en tips van Lisette. Ik zou iedere HSP-ouder dit traject van harte aanraden. Geen bergen theorie, maar praktisch aan de slag op een laagdrempelige manier. Je leert meer over jezelf, je kind en de dynamiek in huis.

Bente Diemer

Moeder van 2 hoogsensitieve kanjers

Review Enjoy HSP Traject
Review Enjoy HSP Traject

Ik liep dagelijks tegen de overprikkeling aan.

Ik wist al dat ik hoogsensitief ben, maar het lukte maar niet om grip te krijgen op overprikkeling. Ik had hulp nodig. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn hoogsensitieve gezinsleden.

Lisette kon aan knopjes draaien waar ik op dat moment even niet zelf kon vinden. Ze gaf me tips en tricks om verder te komen en was een luisterend oor.

Ik leerde mezelf weer tot waarde te schatten. Door de tips hebben we meer rust gekregen in ons gezin. Heb ik geleerd meer tijd voor mezelf te nemen. Ik raad Lisette zeker aan.

Inge van der Maarel

Moeder van 3 hoogsensitieve kanjers

De gesprekken met Lisette heb ik als zeer prettig ervaren.

Lisette is rustig en integer, ze kan goed luisteren waardoor ik me snel veilig voel bij haar.

Ze is in staat snel de vinger op de zere plek te leggen en kan terug geven hoe zij dingen ervaart en ziet. Dit doet zij op een prettige manier waardoor ik word uitgenodigd om stappen te gaan zetten in mijn eigen traject en waardoor ik als persoon kan groeien.

Margje van den Braak

Moeder van 2 hoogsensitieve kanjers

Om met jou samen te werken, was een bijzondere tijd. Je gaf mij nieuwe inzichten, die ik in een boek niet meteen had gevonden. Het is heel mooi dat je kijkt naar wat op dat moment het meest nodig is om aan te werken. Nu ruim een half jaar verder hoor ik je soms nog praten als bepaalde situaties zich weer voordoen. het meest waardevol vind ik wel dat ik gedrag van mezelf en mn dochter beter begrijp, er is meer begrip en dat neemt de frustratie dan wel weg en helpt om er anders mee om te gaan. al moet ik er wel bij zeggen, dat het een proces is dat moet groeien. Ik zou het traject zeker aanraden.

 

Alice van 't Hul

Moeder van 2 hoogsensitieve kanjers

Ik was op zoek om met de boosheid die zich fysiek uiten voor ons kind om te leren gaan

en een zoektocht naar hulp dat in tijd van corona ons verder kon helpen. Dat heb ik zeker gevonden in Lisette en raad haar daarom ook echt aan.

Een hoogsensitief kind en hoogsensitieve ouder(s) is een zoektocht in de wereld van boeken en media. Door de corona zocht ik een coach en dat kon op afstand.

Ik heb met ons gezin kunnen werken aan individuele of gezamenlijke doelen. Soms was er een hoofddoel en die is zeker afgerond.

De praktische tips waar ik mee aan de slag kon. Het praten in een veilige omgeving en gehoord/begrepen worden.

De coachsessie voelde vertrouwd, ik vond het fijn dat ik mijn verhaal kwijt kon (je luistert echt). Je houdt je aan afspraken, denkt mee en komt met tips. Ook buiten het videobellen toonde je interesse door bijvoorbeeld een app te sturen, fijn en waardeer ik enorm.

Yvette Westland

Moeder van 2 hoogsensitieve kanjers

In de zomer van 2020 werkte ik samen met Lisette en dit was ontzettend fijn. Sinds het begin van de coronacrisis werkte ik thuis en dit ging me niet in de koude kleren zitten. Als hooggevoelige moeder met een hooggevoelige zoon werd het mij allemaal even teveel. Lisette heeft me veel tips gegeven hoe ik het mezelf rust kon geven en dit zijn tips die ik nog dagelijk toepas. Wat ik ook nog altijd in gedachten houd is dat ik in kleine stapjes moet denken en niet te streng moet zijn voor mezelf. Ik raad Lisette dan ook zeker aan. Ze luistert goed en ik heb me altijd heel fijn bij haar gevoeld. Zij begreep mij en dat is zo fijn!

Annelien Meijer

Moeder van 2 hoogsensitieve kanjers

Nog meer complimenten voor Lisette

Lisette stel je gelijk op je gemak en biedt echt een luisteren oor.

Er was veel herkenning en geen veroordeling voelen is ook een welkome afwisseling!

Lisette is echt een heel fijn en begripvol persoon, ze straalt rust uit.

Mijn gevoel werd bevestigd dat HSP'ers er mogen zijn en we achter onze gevoeligheid mogen staan. Lisette kwam erg vrolijk en professioneel over.

Luisterend oor, meedenken, praktisch, rustig met een lach.

Veel herkenning en erg waardevol.

HSP-coach Lisette Lagendijk voor meer rust binnen jouw HSP-gezin

Volg je mij al op social?